Vuoden Luontokuva 2016 Oulussa

 

 

 

 

 

Aika: Tiistai 1.11.2016 klo 18

Paikka: Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6 , Oulu

Vuoden Luontokuva 2016 / Ohjelma

17:00 Lipunmyynti ja aulaesittelyt avautuvat (esittelyihin vapaa pääsy)
18:00 Markus Varesvuo : "Lintukuvaajan matkassa 2014-2016"
18:45 Vuoden luontokuvat 2016 - kooste kilpailun parhaimmistosta
19:15 Tauko
19:45 Petri Puurunen: "Pohjoista valoa"
20:15 Tilaisuus päättyy noin klo 20:15

Tilaisuuden juontaa ammattiluontokuvaaja Jyrki Kallio-Koski. Pienet aikataulumuutokset ovat vielä mahdollisia.

Lintukuvaajan matkassa -kuvaesitys pitää sisällään parhaimmistoa vuosien 2014–2016 aikana Markus Varesvuon ottamista lintukuvista. Työn alla on tuona aikana ollut mm. vuosi sitten julkaistu kirja Metson suku – Pohjolan kanalinnut, Lintukuvaajien matkassa Vol 2 sekä ensi vuonna ilmestyvä brittiläis-australialaisen kustantajan Birds in Pictures -valokuvakirja. Esityksessä on siis useita kanalintukuvia,  mutta jaksoon on mahtunut myös kuvausmatkoja mm. Japaniin, Norjaan, Kanadaan ja Unkariin sekä työskentelyä kotimaassa esimerkiksi pöllöjen ja viiksitimalien parissa. Luvassa on mielenkiintoinen ja monipuolinen esitys, jossa on paljon myös tuoretta ja ennennäkemätöntä kuvamateriaalia.

Lintuja ammattikseen yli kymmenen vuotta kuvannut Markus Varesvuo on Suomen luontokuvauksen kansainvälisesti menestyneimpiä kärkinimiä. Hänen töitään on palkittu sekä kotimaassa että ulkomailla, itselleen mieluisimmat ovat World Press Photon luontosarjan kakkossija 2014, lintusarjan voitto vuoden 2013 Vuoden luontokuva -kilpailussa ja European Wildlife Photographer -voitto lintusarjassa Saksassa 2010. Markus on julkaissut kymmenkunta kirjaa yhdeksässä eri maassa.

www.facebook.com/markus.varesvuo
www.lintukuva.fi
instagram.com/markusvaresvuoPohjoista valoa -kuvaesityksen mukana liikutaan Pohjois-Pohjanmaalla meren rannoilla, metsissä, purojen ja jokien varsilla. Kevään kirkkaus, kesäyön pehmeä valo, syksyinen sumu tai talven pimeys luovat kuvauksellisia maisemia ja tunnelmallisia tilanteita.

Petri Puurunen on kempeleläinen valokuvaaja, jonka pääasiallisina kuvauskohteina ovat lahialueiden maisemat ja miljöö eri vuodenaikoina ja vaihtuvissa sää- ja valaistusolosuhteissa. Hänen kuvansa ovat yltäneet palkittujen joukkoon Vuoden Luontokuva -kilpailussa vuosina 2016 ja 2015,  sekä Kuusamo Nature Photo 2015 kilpailuissa. Menestystä on tullut myös englantilaisessa Astronomy Photographer of the Year 2016 -kilpailussa (finaalissa) sekä venäläisessä Global Arctic Awards 2015 (läpimenneiden joukossa).

www.facebook.com/petripuurunenphoto
www.polarphoto.fi
instagram.com/petripuurunen

 

Vuoden Luontokuvat 2016-koosteessa näemme läpileikkausen eri sarjoihin tulleista kilpailukuvista ja kuulemme tuomariston perustelut valinnoille. 

Kilpailu järjestettiin tänä vuonna 36. kerran ja tulokset julkistettiin Turun Logomossa 22.10.2016. Tässä hieman tilastotietoja kilpailusta:

- kahdeksan sarjaa
- kilpailuun osallistui kaikkiaan 904 kuvaajaa ja 13 009 kuvaa
- semifinaalissa 390 kuvaajaa ja 1151 kuvaa
- finaalissa 161 kuvaajaa ja 270 kuvaa
- palkittuina 40 kuvaa

Polkulaisista tänä vuonna menstyi Petri Puurunen Maisemat-sarjassa, hän sai jäsenistön  kunniamaininnan kuvallaan "Kolmoset".

Kilpailun tuomareina toimivat tänä vuonna Tarmo Auvinen, Jussi Leppänen, Timo Nieminen ja Matti Pukki.

Vuoden Luontokuva -sivustolla voi käydä tutustumassa eri vuosien voittajakuviin:

http://www.vuodenluontokuva.fi/vlk/

 

Aulan näyttelyt ja esittelyt, kahvio

Valokuvanäyttelyt
* Tarmo Auvinen, Jyrki Kallio-Koski ja Markku Välitalo:  printtikuvia Koillismaalta
* polkulaisten sähköinen yhteisnäyttely

Tuote-esittelyt
Aulatilojen tuote-esittelyihin on vapaa pääsy, tule tutustumaan!  Esillä on  uutuuskirjoja, tietoa mm. kojukuvauksesta, luontokuvausmatkoista, kursseista ja uusimmista kuvausvälineistä. Kirjaostoksiin kannattaa varata käteistä mukaan!

Rajala Proshop:

Paikalla Rajala Proshopin edustajat sekä laaja valikoima erityisesti luontokuvaajille tarkoitettua kuvauskalustoa ja uutuuksia!

Saat Tietomaasta Rajalan edustajalta mukaasi voucherin (1 per asiakas), jolla saat Rajalan verkkokaupasta 5 % alennuksen. Ja alennus koskee myös digiviikon (30.10.- 6.11.2016) tarjouksia!
http://www.rajalacamera.fi/digiviikko

 

Muita näytteilleasettajia mm. Finnature   ja  Wild Brown Bear Centre Kuhmosta
   

 

Tietomaan kahvio avoinna ennen tilaisuuden alkua sekä tauon aikana.

Liput

 

Liput ovelta 15e, Polun jäsenille 12e (huom. vain käteismaksu, varaa siis käteistä mukaan)
Aulan esittelyihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy, liput koskevat auditoriossa esitettävää ohjelmaa

Paikoitus

Tietomaan pysäköintialueelle ajetaan Kasarmintietä ja Makasiinikatua, seuraa P-viitoituksia. Pysäköintialueella on ma-pe 4 tunnin aikarajoitus. Tarkemmat tiedot Tietomaan sivuilta.

 

 

 

 

 

Oulun Vuoden Luontokuva 2016 -tapahtuma löytyy myös Facebookista - klikkaa itsesi mukaan!
Tykkäämällä Polun FB-sivusta pysyt ajan tasalla mitä yhdistyksessämme ja luontokuvauksessa tapahtuu.

backtotop