Ajankohtaista


 

Polkulaisten menestysputki jatkuu

Syksyn aikana polkulaiset ovat niittäneet menestystä kilpailuissa: Tuulikki Korhonen ja Petri Puurunen Kuusamo Nature Photo 2015-kilpailussa , Antti Leinonen ja Petri Puurunen Vuoden Luontokuva 2015-kilpailussa. Nyt seuraa jatkoa kansainvälisistä kilpailuista:

GDT (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen) on suuri kansainvälinen luontokuvakilpailu Saksassa. Kilpailun tulokset julkistettiin Lünenin luontokuvafestivaalien palkintojenjakoseremonissa perjantai-iltana 23.10.2015.  Tämän vuoden kilpailussa polkulainen Pekka Isomursu saavutti voiton "Maisemat"-sarjassa talvisella pakkasyön tykkypuukuvallaan, jossa on mukana täysikuu, komea halo sekä revontulet. Yhteen kuvaan on saatu paljon:Kuvan linkki: www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html

Koko kilpailun voitti Richard Peters Iso-Britanniasta kettukuvallaan "Shadow walker":

Kuvan linkki: www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html

Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 17 300 kuvaa 36 :sta Euroopan maasta, mikä on jälleen uusi ennätys osallistujien määrässä. Tuomariston mukaan tämän vuoden voittajakuvissa eri sarjoissa pinnalle nousivat varjot ja silhuetit. Voittajakuvassakin näkyy ketun varjo tiiliseinää vasten. Myös Pekka Isomursun kuvassa on voimakkaita talvisen yömetsän valoja ja varjoja. Kuvaustilanne oli Isomursun mukaan varsin haasteellinen. Täysikuu oli hyvin kirkas ja revontulien nauha pyyhkäisi hetkellisesti taivaankannen yli pysähtyen juuri kuvaushetkellä siksi aikaa, että kuvanottto oli mahdollista. (Toim.huom. myös Suomen Vuoden Luontokuva 2015 -voittajakuvassa, Antti Leinosen "Äiti oota"-kuvassa oli voimakas pelkistetty hirvisilhuetti - sekin edustaa GDT-tuomariston mainitsemaa yleiseurooppalaista trendiä).

Pekka Isomursun voittoisa kuva tullaan näkemään Syötteen luontokeskuksessa maalis-toukokuussa 2016 pidettävässä valokuvanäyttelyssä. Syötteen tunturimaisemat ovat kuvaajalle läheisiä kuvauspaikkoja.

GDT-kilpailun voittajakuva ketusta edustaa myös uudenlaista luontokuvaa, jossa cityketut ja muut eläinlajit ovat yleistyneet ja löytäneet uusia elinympäristöjä keskellä kaupunkielämää. Kaupungistuminen ei toki onnistu kaikille eläinlajeille pirstoutuneissa luonnonrippeissä, mitä kaupungit tarjoavat. Voittajakuvasta voi lukea vahvan viestin, että ihmisen tulee suojella myös kaupungeissa luonnon monimuotoisuuta, sillä kaupungit ovat myös eläintein elinympäristöjä. Kaupungeissa liikkuu paljon yöllisiä eläinmaailman kulkijoita, joista ihmisillä ei ole päiväsaikaan tietoakaan.   

Muita kilpailussa menestyneitä suomalaisia olivat Anna-Liisa Pirhonen (linnut, kunniamaininta):
 
Kuvan linkki: www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html

ja Mika Linho (linnut, kunniamaininta):

Kuvan linkki: www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html
 

ja Pekka Tuuri (vedenalaiskuvat, kunniamaininta):

Kuvan linkki: www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html

 

Polku onnittelee lämpimästi kaikkia kilpailussa menestyneitä!

Kaikki palkitut kuvat löytyvät täältä:

http://www.gdtfoto.de/seiten/gdt-european-wildlife-photographer-of-the-year-results-2015.html

> Ajankohtaista
backtotop