Huhtikuun jäsenilta, kuvakilpailu aiheesta "Salaperäinen"

Huhtikuun  jäsenilta keskiviikkona 20.04.2016 klo 18:30
Kansankatu 47, neljäs kerros, Oulu.

Kokoontumispaikan alaoven ollessa lukittu ota yhteyttä hallituksen jäseniin, niin ovi tullaan avaamaan.

Ohjelma:

Talvikuvakilpailu teemalla "SALAPERÄINEN"
Huhtikuun jäsenillassa pidämme talvikuvakilpailun, tällä kertaa aiheena on "SALAPERÄINEN".  Huomioikaa aihe: mikä tahansa hyvä kuva ei riitä jos se ei liity mitenkään aiheeseen.

Kuvien tulee olla otettu 16.9.2015 - 20.04.2016 eli syyskuun ja huhtikuun jäseniltojen välisenä aikana, kilpailuun voivat osallistua vain Polun jäsenet (eli jäsenmaksu pitää olla maksettuna). Kuvat tuodaan jäseniltaan muistitikulla ja kuvia saa olla maksimissaan kolme (3) ja niiden tulee olla jpg-formaatissa.  Kuvia saa rajata ja sävyjä säätää, mutta elementtejä ei saa poistaa eikä lisätä niihin. Polun kuvakilpailun tarkemmat säännöt löydät jäsenosiosta, tutustu niihin huolellisesti!

Aiheesta: Onko kuva tunnelmaltaan tai laadultaan selvittämätön, arvoituksellinen, selittämätön, mystinen, hämärä? Vai esiintykö kuvassa joku peräti ongelmallinen, luihu, vilpillinen, salamyhkäinen, hirveä tai kolkko? Salaperäisyyttä voi tulkita monella tavalla - miten sinä sen tulkitset?

Kuvaesitys Pekka Isomursu: Syötteen luontoa - ja vähän muutakin

(Maaliskuulta tähän ajankohtaan siirtynyt esitys. Kuvat saa klikkaamalla auki omaan ikkunaansa)

Pekka kertoo Luonnon valoa -näyttelynsä kuvista ja kokemuksistaan näyttelyn tekemisessä. Kuvat ovat pääosin Syötteellä ja sen lähialueilla otettuja. Monissa kuvissa on taivaan ilmiöillä merkittävä rooli. Muun ympäristön ohessa niissä nähdään mm. haloja, revontulia, värillisiä helmiäispilviä, valaisevia yöpilviä, tähtiä ja linnunrataa. Ihminen ja luonto ovat eläneet vuorovaikutuksessa Syötteen selkosilla vuosisatojen ajan. Tätä perinnettä jatkaen näkyy monissa kuvissa ihmisen ja luonnon rinnakkaiselo tänä päivänä. Pudasjärvisten sukujuurten ja runsaan Syötteellä vietetyn ajan myötä on Syötteestä muodostunut Pekalle ”sielunmaisema”, jonne mieli halajaa aina uudelleen – kameran kanssa tai ilman.

Luonnon valoa –näyttely on nähtävissä Syötteen luontokeskuksessa 2.3.- 27.5.2016. Keskus on auki 2.3.-10.4. joka päivä klo 10-16 ja 11.4.-27.5. ti-la klo 10-16. Pekan kuvia, muutakin kuin luontoa, voi nähdä myös täällä: https://www.flickr.com/photos/76198814@N00/

 

Mikäli illan lopuksi aikaa vielä jää, niin katsomme koosteen erään kansainvälisen kuvakilpailun parhaimmistosta (n. 10 minuuttia), uusien jäsenien esittelyitä  ja "tikusta asiaa" esityksiä. Ottakaa siis muistitikulla esityksiänne mukaanne!

backtotop