Maaliskuun jäsenilta ja sääntömääräinen kevätkokous

Maaliskuun jäsenilta ja sääntömääräinen kevätkokous ke 17.3.2021 klo 18.00 alkaen verkossa

Ohjelmassa on sääntömääräinen kevätkokous, jonka jälkeen matkaamme Kaisa Sirènin mukana Borneon sademetsiin ja Baikaljärven hohtavaan kylmyyteen 

 

Kuumaa – Kylmää, Borneo – Baikal  / Kaisa Sirén

Valokuvaesitys Polku Ry:n tapaamisessa maaliskuu 2021

Olen Kaisa Sirén, rovaniemeläinen valokuvaaja. Työkseni teen lehtikuvauksia ja vapaa-ajalla samoilen luonnossa kameran kanssa.   Olen myös matkustanut kameran kanssa melko paljon maailmalla, mm kaikilla seitsemällä mantereella.  Näiltä matkoilta koostan valokuvaesityksiä joista yksi on nyt, Polku RY:n kuukausikokouksessa nähtävä kombinaatio Borneo – Baikal.

Borneo saarella kävin syksyllä 2019 ja matkan pääkohde oli orangit Borneon Indonesian puolen kansallispuistossa. Ennen matkaa odotin kauhunsekaisin tuntein, miten tulen kestämään sademetisen hakkuualueiden ja orankien luontaisten elinalueiden näkemisen. Paljon palmuöljyviljelmiä näin, mutta onneksi pahimmilta hakkuilta säästyin. Sen sijaan orankien kanssa sain tehdä hyvää tuttavuutta, persoonalliset, yksilölliset orangit olivat hyvin kuvattavissa viikon ajan.

Baikaljärvi on ollut haaveena jo pidemmän aikaa, olen aina tykännyt kuvata graafisia elementtejä. Baikalin jää on kuuluisa tummuudestaan, siitä, että se on lumesta vapaa ja täynnä halkeamien tekemiä graafisia muotoja.  Se on hieno kuvauskokemus. Yllätyksenä matkalla oli jyrkkien rantojen luolat, jotka olivat kaikki jääpuikkojen peitossa jopa kymmeneen metriin saakka. Baikalin alue on hyvin kuivaa ja kirkasta joten auringon nousut ja laskut olivat upeita joka päivä. Ja -30 asteen pakkanen toi lisäväriä helmikuun 2020 maisemaan.

 

 

backtotop