Erkki Toppinen   Ruka, Kuusamo. Joulukuu.
Joulu Rukalla

Näkymä jouluisesta mökkikylästä.

Tykkypukki.
Kävipä niin, että meille tarjoutui mahdollisuus lähteä ystäväperheen kanssa viettämään mökkijoulua Rukalle. Olihan se mukavaa vaihtelua perinteisen kotijoulun viettoon. Matka sujui leppoisesti, pakkasesta huolimatta. Perillä suurin huoli oli saada pukin tuomiset lasten huomaamatta talteen.

Aattoaamuna oli kirpeä pakkassää. Aurinko punasi jo vastapäisen vaaran rinnettä, kun muut lähtivät nauttimaan Rukan laskettelumahdollisuuksista. Itse kieltäydyin kunniasta ja lähdin katselemaan maisemia. Eikä kauas tarvinnut mennä, kun löytyi sopivan korkea paikka, josta näky oli mieluisa. Korkeuserot ovat siellä tosi mahtavat kotipaikkaani, tasaisuudestaan kuuluun Liminkaan, verrattuna, tosin usva haittasi ajoittain näkyvyyttä. Jouluntuntu oli mieliinpainuva. Hetken jo mietin että mikäpä sen joulupukin on tällaisessa maisemassa viilettää porojensa kanssa lahjoja jakamassa.

Reippaat laskettelijat.
Illalla porukka palaili mökille kuka mistäkin touhuista. Kaikilla oli ollut hauska päivä. Saunassa lapset jo kyselivät pukintuloaikaa, mutta jouluherkut saivat sen hetkeksi unohtumaan. Niinpä yllätys oli taas täydellinen, kun pukki viimein saapui.

Maisemat hivelivät tasaisen maan miehen silmää.

Pukin jälkeen oli Nukkumatin vuoro.
© Erkki Toppinen
Kuvien kaikki oikeudet kuuluvat kuvaajalle.