Terttu Korhonen   Oulu, Kaijonharju. Elokuu.
Amiraali-perhosen vierailu

 

 
Jo useana kesänä olen erinäisin keinoin yrittänyt houkutella perhosia kotipihallemme siinä kuitenkaan onnistumatta. Pihallamme kasvaa suuria mäntyjä, jotka varjostavat niin paljon, että paikka ei ole perhosille suosiollinen. Vuosi sitten hankin aurinkoiseen paikkaan autotallin seinustalle punahatun taimia, joiden kukissa olin kuullut perhosten viihtyvän. Taimet ehtivät olla paikallaan pari vuorokautta, kun joku oli syönyt ne. Myöhemmin kävi ilmi, että syyllinen oli metsämyyrä, joka perheineen asusti puuliiterissämme.Tänä keväänä hankin uudet taimet ja istutin isoon muoviruukkuun. Siinä ne kasvoivat ja komistuivat, kunnes loppukesällä ilmestyivät ensimmäiset kukat.

Elokuun 21. päivänä se sitten tapahtui: Amiraali oli tullut vierailulle. Se oli niin haltioissaan ja huumantunut kukkien antimista, että ei häiriintynyt, vaikka häärin kameroineni vieressä. Auringon mennessä välillä pilveen, se lennähti viereisen huvimajan ikkunapuitteisiin ja hetken kuluttua taas takaisin kukkiin.

 

 
Seuraavana päivänä auringon alettua paistaa pihallemme, se ilmestyi jälleen kuin tyhjästä. Kolmantenakin päivänä perhonen viihtyi samaisissa kukissa puoleen päivään asti, jonka jälkeen se hävisi eikä enää palannut. Lähtikö muuttomatkalle vai söikö sen lintu?

Jäin kaipaamaan upeaa vierastamme!