Kari Kivirinta   Yellowstone
Maailman vanhin kansallispuisto
Lokakuussa 2007 johti polku Yellowstonen kansallispuistoon, jonka pääosa sijaitsee Wyomingin osavaltion alueella. Puistossa on voimakasta vulkaanista toimintaa ja siellä on tapahtunut "normaalien" purkausten lisäksi kolme jättiläismäistä purkausta karkeasti 700.000 vuoden välein.
Viimeinen purkaus lennätti taivaalle lähes 240 kuutiomailia maata. Puiston nykyinen keskiosa romahti muodostaen noin 30x 70 km laajan kalderan.

Old Faithfull (ylin kuva) purkautuu suhteellisen säännöllisin, noin 95 minuutin väliajoin, ja ruiskuttaa kiehuvaa vettä 14,000- 32.000 litraa jopa 55 metrin korkeudelle 1,5- 5 minuuttia kestävän purkauksen aikana. Geysireitä on puistossa yli 300.Firehole joki halkaisee alueen, ja sen varrella on paljon geotermistä toimintaa.


 
 
Liikkuminen geotermisillä alueilla on kiellettyä merkittyjen
reittien ulkopuolella, sillä ohuen maakuoren alla voi olla kiehuvaa vettä tai jopa syövyttävää happoa. Rauta, levät, bakteerit, rikki ja monet maasta purkautuvat aineet värjäävät kuumia purkautumisalueita.


 
 
Minerva terassit ovat muodostuneet pääosin kalkkikivestä vasta 1990-luvulla ja niiden aktiivisuus vaihtelee dramaattisesti.


 
 
Puistossa näkee runsaasti eläimiä, eivätkä ne arastele ihmistä, sillä niitä ei ole metsästetty siellä.