Tuula Välimäki   Kätkätunturi, Kittilä.
Kaupunkilainen Kätkällä kiipeämässä

 

 
Vuokrattiin mökki Leviltä lokakuussa 2002. Tarkoituksemme oli lähteä jonnekin kuvaamaan. Levin vieressä on Kätkätunturi. Päätimme kiivetä sinne. Ei muuta kuin reput täyteen painavaa kamerajalustaa, kamera ja objektiivit ym. Lisäksi reppuihin piti änkeä termospullot kahvia, muutamia vesipulloja ja tietenkin eväät ja vaatteita, koska kelistä ei ollut tietoa.

Hiki tulvi pintaan jo ensimmäisten kymmenien metrien nousun jälkeen. Tuntui, että henki salpautuu ja hikeä tursuaa joka paikasta. Piti pysähtyä muutaman metrin välein juomaan ja hengähtämään.

 
Matka ei ollut kartalla kovin pitkä, jotain 3,5 km, mutta sitäkin hitaampaa raskaat kantamukset selässä mennä ylös päin koko ajan. Välillä oli tasaisempaa ja luulimme jo, että ollaan ylhäälllä, mutta siitä olikin vielä lähes puolet matkasta jäljellä. Matalassa maastossa, joka ei noussut kovin jyrkästi, taivaltaminen oli sensijaan huomattavasti helpompaa.

 
Aamusta lähdettiin reissuun ja illalla tultiin pois. Matkaa oli yhteensä jotain 7 km, mutta sitäkin hitaampaa. Hitauteen oli syynä myös se, että yritin ottaa muutamia kuvia matkan varrelta.

Tulokset ovat ohessa!