Ari Kakko   Muhos
Teerenpeliä
 
Oulun seudulla teeret aloittavat kevätsoitimen lauhoina maaliskuun lopun aamuina. Vapuntienoilla soidin huipentuu naarasteerien saapuessa paikalle. Sinnikkäimmät koirasteeret pulisevat senkin jälkeen, kun soitimen varsinainen tarkoitus on täyttynyt, jatkaen alkukesään saakka.

Alla lyhyt kuvasarja kevään tapahtumista teerisuolla.

Kiitokset Ollilan Juhalle yhteistyöstä.


 
Hyvin alkuun päässyt soidin hiipuu takatalven tullen.
Soidinpaikalle tullaan aamulla, mutta soidinvirettä ei juurikaan löydy. Aika kuluu nukkuen ja välillä suokasvillisuutta näykkien.

 
Huhtikuun loppupuolella naarasteerien saapuminen soitimelle pistää ukkoteeret yrittämään parastaa. Ryhmäsoitimen tarkoitus on karsia jyvät akanoista ja vain parhaat koiraat pääsevät jatkamaan sukua.

 
Teerikukot intoutuvat loputtomaan pulinaan ja suhinoihin.

 
Välillä tehdään näyttäviä hyppyjä ja lyhyitä lentoesityksiä.

 
Koirailla on omat alueet, joilla ne esittävät taitojaan. Väliin otetaan rajustikin yhteen naapurin kanssa. Siinä höyhenet pöllyää, kun saadaan ja annetaan nokan iskuja tai hakataan siiventyvellä.

 
Kevään edetessä suolle tulee muitakin lintuja. Kuvaussektorin ulkopuolelle laskeutuneet kurjet pääsivät yllättämään. Kun kurjet tulivat kuvaussektoriin, tilanteessa ei ehtinyt optiikkaa vaihtamaan. Kuvaan sopi vain osa kurjesta.

 
Kurjet liikkuvat suolla uskomattoman nopeasti. Nopeasti kurjet etääntyivät pitkillä jaloillaan.

 
Hetken hyvällä kuvausetäisyydellä olleesta kurjesta sai ikuistettua lajikuvan.

 
Joutsenet myös käyvät ruokailemassa suolla. Hyvällä tuurilla vierailu tapahtuu kuvausteltan edustalla.