Raimo Hämeenaho   Joukamojärvi, Kuusamo
Kaukaisia vieraita
Vuoden luontokuva –08 tapahtumissa Helsingissä ja Oulussa esiintymässä käynyt, maailman tunnetuin naisluontokuvaaja Tui De Roy kävi Suomen vierailullaan myös Kuusamossa.

23.10 –08 ollessani aamukahvilla mökillä Joukamojärvellä sain yllätysvieraita. Pihan lintujen ruokintapaikalle ilmestyi kaukainen vieras Siperiasta, Pähkinänakkeli.


Pähkinänakkeli

Pähkinänakkeli
Kahvinjuonti jäi kesken kun tuli kiire viedä tyhjälle ruokintalaudalle pähkinänmursketta, jotta nakkeli jäisi kuvattavaksi. Join kahvini loppuun ja virittelin kamerani kuvauskuntoon.


Pähkinänakkeli
Pähkinänakkeli söi innolla saamaansa ateriaa. Sain siitä varovasti lähestymällä muutaman otoksen.

Tui De Roy
Sitten koin toisen yllätyksen kun mökin pihaan tuli toinen kaukainen vieras.

Uusiseelantilaisen ja Galapagoksella asuneen Tui De Royn opastivat kuvauskierroksellaan mökin pihaan Hannu Hautala ja Jouni Klinga.

Ilma oli pilvinen ja sateen tuhruinen mutta nakkeli otoksia syntyi. Tui De Roy oli innoissaan kun sai ” elämänpinnan”. Eli koskaan aiemmin ei ollut nähnyt Pähkinänakkelia ja sai vielä siitä kuvia. Kauas on pitkä matka ja joskus se on vaellettava jotta kuvaaja saa kokea hyvät fiilikset eli ”elämänpinnan”.

Sinitiainen
Siitä lähtien olen pitänyt mökillä jatkuvan lintujen ruokinnan päällä että saisin pysymään siellä Pähkinänakkelin kevääseen saakka. Ruokinta paikalle onkin kerääntynyt runsaasti lintuja. Kuukkelit, käpytikkapari, punatulkkuja, hömötiaisia, talitiaisia, puukiipijä, sinitiaisia ja töyhtötiainen, jota aiemmin en ole siellä tavannut.

Töyhtötiainen

Pähkinänakkeli
 
Pähkinänakkeli on edelleen paikalla ja on kotiutunut kun tulee kädeltä hakemaan pähkinöitä.