Lassi Kalleinen   Oulu
Värikkäät ensi pakkaset
 
Olen etsinyt kuviini väriä ja eloa myös harmaana aikana, jopa kaamoksen keskellä. Olen huomannut että ne värit ovat yhä siellä kunhan (kamera) ne näkee! Tämän tyylisen kuvauksen aloitin vuosi sitten (2008) marraskuussa.

Nämä kuvat ovat digiajan syyskuvia. Mikään niistä ei ole enää ns. suora valokuva, joka olisi syntynyt kamerassa kertalaukauksella. Nämä ovat kaikki erilaisia yhdistelmäkuvia. Kaikissa on perustana ns. HDR (High Dynamic Range) –tekniikka. Kuvat otetaan haarukoimalla, esim. 3 x 2EV (eli normaali valotus ja kahden aukon yli- ja alivalotus). Tietokoneella ohjelmallisesti valitaan kustakin kuvasta ”parhaat pikselit”. Mutta tämän lisäksi olen yhdistellyt muutenkin eri kuvia keskenään…

Tulokset ovat kuitenkin tekijänsä näköisiä; näin minä syksyä 2009 näin.


Ensijäät ja ruokoon sattuva aamuaurinko.
Kuva on kolmen otoksen HDR, suora valokuva.


Räntäsade.
Yhdistelmäkuva, HDR. Rännät ja tausta on kuvattu erikseen ja yhdistetty jälkeenpäin. Kuva on työhuoneeni ikkunasta.


 
Jääabstrakti.
Olen tutkiskellut myös abstrakteja kuvia. Tässä on jään alinen ja ylinen maailma, viittauksenomaisesti. Kuva on kolmen otoksen HDR, suora valokuva.

 
Jääpisarat.
Kuvassa on puuhun jäätyneitä pisaroita. Erikseen, mutta kuten tapani on, samaan aikaan samasta paikasta on kuvattu taustakuva, jossa on vain bokeh… Silti – HDR.


Poppelin lehdet.
Tämä on yhdistelmäkuva, jossa perusmuodot tulevat huurteisista poppelinlehdistä ja ns. tekstuuri vierestä kuvatusta jäisestä hiekasta.

Lisää kuviani blogeissa ja Flickrissä:

PhotoCombiBlog (yhdessä Leena Holmströmin kanssa)

UrbanNature Oulu

FlickrLassinKuvat