Raimo Hämeenaho   Kuusamo
Merikotkia kuvaamassa

Suomessa Merikotka kannan elpymisen seurauksena Merikotkat ovat ilahduttavasti levittytyneet merenrannikoilta ja saarista myös suurille järville.

Jälleen kun kevät tekee tuloaan ja muuttolinnut saapuvat on aika lähteä kameroita ulkoiluttamaan. Pitkän ja kylmän talven taittuessa on jo maaliskuussa havaittu ensimmiset Merikotkat Kuusamon järvillä. Kun järven vielä peittää paksu lumi ja jää. On Merikotkien henkensä pitimeksi vielä turvauduttava nuottamiesten ja pilkkijöiden jäälle jättmiin kaloihin. Myös luontokuvaajan kojun eteen laittamat hauet ja muut kalat saavat linnut tulemaan tarjotulle aterialle. Näin kuvattavaksi kertyy Korppeja, Variksia ja Harakoita sekä hyvllä tuurilla voi saada ruokavieraaksi uljaan Merikotkan.

Ollessani kuvaamassa näin ja kuvasin hauskan tapahtuman. Korpin jalkaan oli jostain tarttunut paperisuikale. Korppi lenteli edestakaisin kuin panderollia lennättvä lentokone. Välillä toiset linnut lensivät uteliaana sen perssä. Korppi kävi puunoksalla ja koitti nokalla saada paperin irtoamaan muttei siinä onnistunut. Kävi sitten taasen lentelemssä. Lopulta Korppi laskeutui lumelle järvenranta pajukkoon päästen panderollista eroon. Hyvllä tuurilla voi saada kuvattavaksi useamman Merikotkan. On tosi nyttävää katsella kun Merikotkat taistelevat samoista suupaloista. Ojentaen suuret kyntensä toisiaan kohti ja tarrautuen toisiinsa kiinni. Painien lumella. Korpit, Varikset ja varsinkin Harakat ovat kotkille jatkuvasti kiusana. Eivät anna kotkille syöntirauhaa. Menevät kotkan taakse ja nykivät ruokailemassa olevaa kotkaa pyrstösulista.Kaverit

Kotkankynsiin ei ole hyvä joutua

Merikotka ja Korpit

Merikotkan ja Korpin lentosuukko

Korppi ja panderolli

Merikotkien taistelu lumituiskussa