Markku Sippari   
Hakkia ja Haukkaa

Pähkinähakki katselee harmaata päivää.
Maaliskuun lopulla pääsin kuvaamaan Limingassa eräällä ruokintapaikalla pähkinähakkiparvea, jossa oli seitsemän yksilöä. Keväinen sää oli utuinen ja tihkusateinen, joten kuvat jäivät väkisinkin latteiksi ja tarkkoja pysäytyskuvia oli mahdoton saada. Hakit olivat varsin yhteistyöhaluisia ja antoivat kuvaajan puuhailla rauhassa kameroineen. Kiitokset Pentti Kinnuselle kuvausmahdollisuudesta.

Pähkinähakki aatoksissaan.

Vatsa taitaa olla täynnä.
Haukkakojulla toisena pääsiäispäivänä. Istuskelimme karhu- ja peurakuvaaja Kari Kemppaisen kanssa haukkaa odotellen. Sitä ei ollut näkynyt enää pitkiin aikoihin ja monta turhaa reissua oli takana. Kevättä kohden sen vierailut ruokinnalla olivat käyneet hyvin harvinaisiksi.
Päivän kuluessa tuumiskelimme olisiko se voinut saada jopa surmansa.
Suunnittelimme jo lähtöä, kun se iltapäivän ollessa jo pitkällä ilmaantui onneksemme paikalle.


Kanahaukka on iskenyt fasaaniin.
Taas piti kuitenkin manata huonoa ja pimeää säätä, mistä johtuen teräviä kuvia ei saanut. Totesimme, että useimmin haukka oli vierailut marras- ja joulukuun aikana. Tammikuussa käynnit jo harvenivat. Mistä lienee johtui? Ehkä sillä oli sen jälkeen jo kevättä rinnassa.
Yhtä kaikki, kesällä aion tehdä kojuun pieniä muutoksia talven aikana kertyneistä kokemuksista viisastuneena: kuvausaukkoja on levennettävä ja pari ikkunaa täytyy rakentaa lisää. Tästä on hyvä jatkaa.

Kanahaukka kelolla.

Lähtö kelolta.