Syyskuun jäsenilta

Syyskuun  jäsenilta keskiviikkona 21.09.2016 klo 18:30
Kansankatu 47, neljäs kerros, Oulu.

Kokoontumispaikan alaoven ollessa lukittu ota yhteyttä hallituksen jäseniin, niin ovi tullaan avaamaan.

Hallituksen yhteystiedot löydät www sivujen hallitus -osiosta.

OHJELMA:

 

Kesäkuvakilpailu aiheesta "Liike"

Syyskuun jäsenillassa pidämme kesäkuvakilpailun, jonka aiheena on "Liike". Miten liike näkyy kuvassasi - onko se pysähtynyt vai hyvinkin dramaattisesti näkyvissä? Vai onko se vain symbolisena läsnä kuvan aiheessa, aavistuksena kohta tapahtuvasta? Onko liikkeellä selkeä suunta?

Kuvakilpailuun voi osallistua huhtikuun ja syyskuun jäseniltojen välisenä aikana (20.4.2016 - 21.9.2016) otetuilla kuvilla  (max 3 kpl/osallistuja). Esitettävät kilpailukuvat tuodaan jäseniltaan USB-tikulla jpg-formaatissa ja ne esitetään dataprojektorilla, jonka  näyttöresoluutio on 1920 x 1200. Kuvia ei vastaanoteta etukäteen sähköpostitse.

Kolmelle parhaalle kuvaajalle luvassa palkinnot. Kuvakisan 10 parasta kuvaa tullaan julkaisemaan myös yhdistyksen lehdessä kuvaajan ja kuvan nimen kera.

HUOM! Säännöt kannattaa lukea huolella jäsensivujen ohjeet-osiosta. Kuvien säätäminen kuvankäsittelyohjelmalla on sallittua, mutta manipulointi elementtejä poistamalla tai lisäämällä on ehdottomasti kiellettyä ja johtaa kilpailusta diskaamiseen. Ohjeissa kerrotaan tarkemmin myös jäsenten suorittamasta tuomaroinnista sekä pistelaskusysteemistä. Osallistuaksesi kuvakilpailuun, sinun pitää olla myös Polun jäsen eli jäsenmaksu pitää olla suoritettuna.

KUVAESITYS Raija ja Pertti Väyrynen: Luontoa lähietäisyydeltä

Raija ja Pertti Väyrynen kertovat illan esityksessään makro- ja lähikuvauksesta.

"Luonnon pienien ihmeiden ja yksityiskohtien kuvaaminen tarjoaa uudenlaisen näkökulman kasvien, eläinten ja sienien maailmaan näitä harrastaville. Järjestelmäkameroihin on saatavilla erilaisia lähikuvausobjektiiveja, joiden avulla saadaan suurennettua kuvattavaa kohdetta ja joiden tarkennusetäisyys kohteeseen on lyhyt. Lähikuvauksessa suurennussuhde on 1:10 – 1:1 välisellä alueella. Makrokuvaus on kuvausta, jossa kohde on luonnollisen kokoinen tai sitä suurempi kameran kennolla.

Esittelemme ottamiamme lähi- ja makrokuvia ja kerromme minkälaisin järjestelyin ne on otettu. Esittelemme myös kuvausvälineistöä: makro-objektiiveja, loittorenkaita, paljelaitteen, lähilinssejä ja telejakteita. Lisäksi vinkkejä miten vanhoja filmiajan objektiiveja voidaan hyödyntää makrokuvauksessa."

Seuraavat Raijan ja Pertin esimerkkikuvat kannattaa avata klikkaamalla isommiksi:


Vaivero

 


ParvitulppaaniHaavankeltajäkäläKukkaravukki

 

backtotop