Vuoden Luontokuva 2017 -tapahtuma

 

Aika: Maanantai 30.10.2017 klo 18

Paikka: Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6 , Oulu

Ohjelma

17:00 Lipunmyynti ja aulaesittelyt avautuvat (aulan esittelyihin vapaa pääsy)
18:00 Jyrki Kallio-Koski: "Poromiehen matkassa"
18:45 Vuoden luontokuvat 2017 - kooste kilpailun parhaimmistosta
19:15 Tauko
19:45 Kimmo Ohtonen: "Metsäkansa
 

Tilaisuuden juontaa kansainvälisesti tunnettu lintukuvaaja Jari Peltomäki.

 

Kimmo Ohtonen

"Metsäkansa"

 

 

Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara ja ihmisten henkisen hyvinvoinnin lähde. Metsät ovat myös koti tuhansille eri eliölajeille. Havumetsät kätkevät sisäänsä monipuolista elämää, joka usein kuitenkin pysyy ihmisiltä piilossa. 

 

Toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen vie esityksessään Metsäkansa meidät matkalle suomalaiseen metsään, sen eri ilmenemismuotoihin. Vanhaan luonnontilaiseen metsään. Talousmetsään. Esitelmän aikana tapaamme useita ikonisia metsien lajeja sudesta metsoon ja metsäjäniksestä ahmaan. Jotkut näistä lajeista, kuten kuukkeli ja töyhtötiainen, olivat aikoinaan runsaslukuisia, mutta ovat sittemmin taantuneet niiden luontaisten elinympäristöjen vähentyessä. Toiset lajit, kuten palokärki ja kettu, vuorostaan osoittavat, miten sopeutuva luonto on suurempienkin muutosten edessä, jos vain annamme niille mahdollisuuden olla olemassa.

 

Metsäkansa - esitys käsittelee myös meidän rooliamme luonnon suurimpana muokkaajana. Vaikka Suomi on täynnä puita ja metsää, ovat vanhat luonnontilaiset metsät kadonneet ja metsät yksipuolistuneet, sekä metsäluonnon monimuotoisuus kaventunut merkittävästi vuosien saatossa.

 

Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on nykyään yhä tärkeämpää. Luonnon itseisarvon lisäksi metsät ovat edelleen tärkeä osa henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme. Ehkä vasta naavapartaisten kuusien, kelopuiden ja mättäällä lahoavien runkojen keskellä me ihmisetkin voimme kokea metsän todellisen hengen, ja päästä kosketuksiin oman perimämme kanssa.

 

Kimmo pohtii esityksessään sitä, miten voisimme paremmin suojella rikkaan metsäluontomme monimuotoisuutta. Ihminen muuttaa teoillaan luontoa joka päivä, mutta voiko luonto vielä muuttaa meitä?

 

kimmoohtonen.fi

 


Jyrki Kallio-Koski

"Poromiehen matkassa"

 


Tarina Raittijärven saamelaiskylästä Käsivarren tuntureilta ja heidän elämästään poroelinkeinon parissa. Kuvamateriaali on kooste 40 vuoden aikana kuvatusta porovuodesta.

Jyrki Kallio-Koskelta on vastikään ilmestynyt aiheeseen liittyvä kirja "Raittijärvi - Kaijukan kylä". Kirjaa on myytävänä aulan tuote-esittelytiloissa.

ammattiluontokuvaajat.fi/kallio-koski-jyrki/


Vuoden Luontokuvat 2017 -koosteessa näemme läpileikkauksen eri sarjoihin tulleista kilpailukuvista ja kuulemme tuomariston perustelut valinnoille. 


Tuote-esittelyt
Aulatilojen tuote-esittelyihin on vapaa pääsy, tule tutustumaan! Esillä on uutuuskirjoja, tietoa mm. kojukuvauksesta, luontokuvausmatkoista, kursseista ja uusimmista kuvausvälineistä. Kirjaostoksiin kannattaa varata käteistä mukaan!


Paikoitus

Tietomaan pysäköintialueelle ajetaan Kasarmintietä ja Makasiinikatua, seuraa P-viitoituksia. Pysäköintialueella on ma-pe 4 tunnin aikarajoitus. Tarkemmat tiedot Tietomaan sivuilta.


Liput

Liput ovelta 15e, Polun jäsenille 12e 
Aulan esittelyihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy, liput koskevat auditoriossa esitettävää ohjelmaa.


Yhteistyössä:

 


 

backtotop