Vuoden Luontokuvat 2019 -tapahtuma OulussaAika: Sunnuntai 27.10.2019 klo 18 (lipunmyynti ja aulan näyttelytilat aukeavat klo 17)

Paikka: Pohjankartanon Koulu, Suvantokatu 1, Oulu

Ohjelma

17:00 Lipunmyynti ja aulaesittelyt avautuvat (aulaan on vapaa pääsy)
18:00 Sami Säily: Valonhetkiä Pohjolan metsissä
18:30 Vuoden Luontokuvat 2019 - kooste kilpailun parhaimmistosta
19:00 Tauko
19:30 Taru Rantala: Lumoava luonto

Tilaisuuden juontaa ammattiluontokuvaaja, Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n kunniajäsen Jyrki Kallio-Koski. Jyrki oli myös tämän vuoden kilpailun tuomaristossa.

Taru Rantala: Lumoava luonto

Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailun voittaja Taru kertoo itsestään omin sanoin: ”Kuvaamista olen harrastanut nuoresta lähtien ja luonnossa olen viihtynyt koko ikäni. Luontokuvausta olen harrastanut vuodesta 2007 saakka. Siinä luonnossa liikkuminen ja kuvaaminen yhdistyvät luontevasti.

Liikun kuvaamassa kotiani ympäröivässä luonnossa. Kohteena yleensä kasvit, mutta tärkeintä kuvassa on sen tunnelma, valot ja värimaailma. Makrokuvia yksityiskohdista kuvaan mielelläni ja abstraktit kuvat kiinnostavat myös. Sopivan kohteen löytyessä saatan uppoutua pitkäksikin ajaksi kuvaamaan sitä erilaisilla objektiiveilla, yrittäen löytää siitä monenlaista ulottuvuutta. Luonnon kauneus viehättää minua ja yritänkin sitä saada kuvattua siten, kuin sen itse koen, näen ja tunnen. 

Luontokuvaus on suuri intohimoni ja merkittävä osa elämääni."

Taru Instagramissa: https://www.instagram.com/tarurantala/

Sami Säily: Valonhetkiä Pohjolan metsissä

Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n Vuoden Polkulainen 2018 Sami Säily on oululainen graafikko, ammattivalokuvaaja ja aktiivinen luontoharrastaja. Teini-iän lintuharrastusvuosina 80-luvulla herännyt kiinnostus luonnon valokuvaamiseen roihahti varsinaiseen liekkiin vasta 2010-luvun alkuvuosina. Siitä lähtien hän on tallentanut luonnossa kokemiaan valon hetkiä ja kohtaamisia intensiivisesti, keskiössä pohjoinen maisema ja miljööt.

Illan esityksessä Sami vie yleisönsä Koillisen metsiin ja vaaroille. Kuljemme Kuusamossa, Syötteen kansallispuistossa, Oulujärven rannoilla sekä soilla itärajan tuntumassa kohdaten niiden valopilkkuja, höyhen- ja karvapeitteisiä asukkaita. Esitys ylistää suomalaisen metsäluonnon kauneutta, samalla pohtien sen nykytilaa ja tulevaisuutta.

Sami Instagramissa: https://www.instagram.com/samisaily/

Liput

Liput ovelta 15e, Polun jäsenille 12e 
Aulan esittelyihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy, liput koskevat auditoriossa esitettävää ohjelmaa.

Paikoitus

Pohjankartanon koulun parkkialueella on parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja.
Lisäksi parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja on mm. viereisen Musiikkikeskuksen kohdalta Leevi Madetojan kadun toisella puolella olevien huonekaluliikkeiden parkkialueilla.

Yhteistyössä:

backtotop